KURKLogo

Lagen                                                                                   

De mooiste meisjes van de klas, dertig jaar later. Ineens duikt Marian weer op in het leven van Anna. Ze pakken hun vriendschap weer op. Wat jaartjes ouder maar ze hebben het nog! Samen willen ze terug in de tijd, om nog even dat mooiste meisje van de klas te zijn.  Nog even voelen hoe het was om, strak in je lijf, het hele leven voor je te hebben. Je veilig te voelen bij elkaar, geliefd, vertrouwd. Je nog even koesteren aan de warmte van een oude vriendschap.
Alles is mogelijk. En het gaat niet over Bert.

 

Kleintje Kurk
Kleintje Kurk is de ‘dochter’ van Kurk Theater, een theatergroep in het leven geroepen door spelers afkomstig van de Amateur Theater School in Groningen. Na een geslaagd Dames MacBeth (een voorstelling in het kader van het 25-jarig jubileum van Theater te Water) besloten ze samen verder te gaan. De eerste productie werd Sangria van Wanda Reisel gevolgd door het zelf geschreven Paradijs.  Beide omvangrijke producties met veel spelers.

‘Kurken’ Edith Snijders en Janneke van der Wijk slaan met Lagen, een kleine productie voor twee spelers, een andere weg in. Ze richten zich op kleine locaties: de huiskamer, een schuur of een slaapkamer en zitten hun toeschouwers op die manier aangenaam dicht op de huid. Lagen is een productie van Kurk Theater.                   

Idee en spel:
Edith Snijders & Janneke van der Wijk
Regie:
Bas de Bruijn
Regie-assistent:
Ron Akkerman
Tekst:

Renate Dokter